Bruisende gedachtes

Floor, je bent pas een aantal dagen van huis en nu al je eerste blog? 

Bruisende gedachtes… ja daar had ik afgelopen halfjaar veel last van. Leek wel een spinnenweb in mijn hoofd. Veel gebeurd in dat hoofdje van mij. Wat uiteindelijk tot meer zelfkennis heeft geleid. 

Veel gedachtes, dromen, ideeën. wat wil ik nou echt? Waar word ik gelukkig van? Voor vele keuzes gestaan. ; Wel of geen vaste baan? Verpleegkundige, ziekenhuis, ouderenzorg of toch niet? Door studeren.. universiteit? Psychologie..Iets met kinderen, dat zeg ik al zo lang! Oke maar eerst op reis, alleen? 

Okaaay, Lets do it!! Een jaar weg? Of langer?.. okee uiteindelijk 3 maanden is prima. 

Nieuw zeeland, Azië! We gaan het zien. Niet te veel gepland en we zien ook wel wanneer we ticket terugboeken en waar vandaan. In ieder geval voodat mn kleine nichtje geboren wordt. 

‘Maar waarom alleen reizen?’ vroegen veel mensen aan mij. ‘Wil je jezelf vinden?’

Zo is niet hoe ik het zie, inderdaad ik weet nog niet wat ik wil als ik later ‘groot’ ben. Maar wel wil ik ontsnappen uit de dagelijkse sleur, (en de kille wintermaanden)!!

Mezelf de ruimte gunnen, om te genieten. En alle indrukken van afgelopen halfjaar te verwerken. Na de zomer, overprikkeld geraakt, mentale vermoeidheid.. soort burn out/bore out, concentratie problemen en meer.. Hoogsensitiviteit.. ook begrip wat laatste tijd veel voorbij kwam. Psycholosiche hulp en een lifestyle coachingstraject gestart. Gezonder leven, nouuu? Nja vooral meer bewustwording! Ook ben ik me meer gaan verdiepen in mindfullness, was onder andere wekelijks te vinden bij de yoga lessen. 

Luisteren naar inspirerende podcasten..heeft me  meer inzichten gegeven. 

Geswitsch van baan, weer ontslag genomen. En voor het eerst werkloos! Dat voelt gek. Alle vrijheid.. Komende maanden doen wat ik wil! 

Ik leer en groei elke dag, wordt steeds dankbaarder en positiever.  Veel meer innerlijke rust gevonden, geniet van kleine dingen. Nieuwe hechte vriendschappen ontstaan. Keuzes ben ik meer vanuit mn hart gaan maken en minder vanuit mn hoofd en omgeving. 

Ik ga thuis zeker missen!! Maar ik ga een fantaschie tijd tegemoet. Go with the flow!!! 

Reis is onderhand al 5 dagen aan de gang.

vorige week dinsdag vertrok mn broertje naar Indonesië, die dag erna.. vrijdag moesten paps en mams weer naar Schiphol om hun jongste dochter voor het eerst alleen uit te zwaaien. Ach ze zijn inmiddels al veel gewend. Heel huize Buters weer kinderloos. 

Lief afscheid van ouders, zus, Anna en (suprise;) Soraya op Schiphol gehad. Zenuwen vielen alles mee! Wachtende op mn vlucht kwam het besef momentje wel echt, en pikte ik een traantje weg na het lezen van lieve brief van Jill. Maar nu begint het echt; Ik ga gewoon alleen op reis!! 

Lange reis gelukkig achter de rug, eerst 12 uur vliegen met KLM naar Kuala Lumpur waar ik een tussenstop van 7 uur had, op het vliegveld gechillt en vervolgens een nachtvlucht van 10 uur naar Auckland. Niet echt lekker kunnen slapen, dus ja de vlucht duurde ontzettend lang. Dat zitten werd ik meer dan beu! Wel een hele aardige man naast me uit NZ!! 

Vrijdag middag kwam ik aan in Auckland, opzich alles voorspoedig verlopen. Hostel voor 2 nachten geboekt midden in de stad. Leuke roommates, vroegen meteen of ik wilde joinen. Meeste kwamen uit Engeland, avond samen eerste biertjes gedronken en XL beerpong gespeeld! Alle accenten en de Engelse taal is nog erg wennen en schakelen, maar gaat steeds beter. Jetlag flink aanwezig deze dagen, maar blijven strijden!! 

Eerste volle dag in Auckland niet in de stad gebleven, naar een eilandje: Waiheke gegaan met een groepje. Met de ferry konden we daar komen, en hebben verschillende wineyards bezocht en even lekker op het strand gelegen! Lekker zomerse dag met temperaturen boven de 24 graden! 

Van te voren had ik de stray bus al geboekt, omdat ik toch zekerheid wilde over mijn vervoer door Nieuw Zeeland. 

Al lijkt het me zo gaaf om een eigen camper of auto te hebben, door heel NZ te touren en kamperen!! Maar goed, misschien voor een andere keer. 

Eerste stop van de stray bus is het noordelijke strand plaatsje; Paihia, bay of islands. Waar ik 2 nachten ben gebleven. Sand boarding gedaaan, en 1 dag naar cape reinga, het noordelijkste puntje van NZ geweest met prachtig uitzicht en waar de pacific ocean and Tasman Sea samen komen.

Binnen het Māori geloof; het punt is waarop de geesten van de doden de onderwereld binnengaan.

Wel een hele dag in de bus gezeten; maar onderweg langs prachtige heuvelachtige landschappen gereden met zoveel verschillende bomen! Zoo groen overal. Koeien, schapen en paarden voornamelijk langs wegen. Bijzonder dat er gewoon geen dodelijke dieren hier leven zoals slangen spinnen en andere roofdieren en in Australië wel! 

In Piahia, een mooie wandeling gemaakt door bossen, wat uitkwam bij een waterval. 

Terug wilde ik niet lopen, andere meiden durfde niet te liften. Toch gingen ze met mij mee, stond een man met een busje langs de kant van de weg van een organisatie. We konden gewoon terug met hem meerijden! Heel fijn, vriendelijke mensen tot nu toe in NZ erg behulpzaam. 

We sliepen in een party hostel, waar ik totaal geen behoefte aan had.. wat voelde wij ons oud, de avond potje kaarten met groepje terwijl naast ons een dikke party gaande was met allemaal tieners, leek serieus op een highschool party. Wat voelde we ons oud, maar wat hebben een lol gehad!!

De nachten goed geslapen. En vandaag terug naar Auckland waar ik 1 nachtje moet verblijven om verder zuidelijke deel te bereizen van het noordelijke eiland. 

Alles is hier flink aan de prijzige kant, vooral alcoholische drank. Verder veel zelf boodschapjes doen en zelf koken in de hostel, je ziet veel van andere, dus wordt steeds creatiever! 

Alles is hier erg duur, dus ja moet wel even goed letten op h

Alleen reizen bevalt tot nu toe prima!! Lekker tijd met mezelf, en veel leuke mensen continue om me heen. 

Daypack eerste dag al kapot gegaan, nieuwe vandaag gekocht in de stad. En jaaa, wordt nu al gek van de hoeveelheid spullen die ik mee heb in mn tas, is nog erg wennen om structuur hierin te krijgen. Chaoooos! Was ik maar zo gestructureerd meisje.. maar helaas. 

Byebyeee!! 

xFloraa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s