Overprikkeld / Reismoe

https://floortje-buter.home.blog/ 🦋

Whaaat, bijna 2 weken vanhuis en nu al reismoe? ‘Hoe ga ik de overige 12 weken nog volhouden?;) ‘laat het me je duidelijker maken..

Contact met thuis houden is lastig met 12 uur tijdsverschil, en ik ben totaal niet bezig met thuis.. Wel denk ik af en toe aan jullie hooor!! 

Op deze manier hou ik iedereen toch een beetje op de hoogte die geïnteresseerd zijn! Ben zeker niet van plan om elke week een blog te schrijven, maar er ie zoveel gebeurd. Dat het ook even lekker is om het van me af te schrijven. Probeer het zo kort mogelijk te houden! 

Ik ben nog niet eens 2 weken van huis en nu al ‘reismoe’. Al het gehopp on en gehopp off met de georganiseerde tour van straybus, ben het gewoon even zat! Prachtige plekken gezien, maar max. 2 dagen ergens gebleven, chaotische backpack weer in en uitpakken. Zit namelijk nog geen structuur in en teveel spullen mee. Om vervolgens weer lange tijdrovende bus te zitten. Op iedereen aan het wachten en wel weer optijd zijn want de bus gaat weer vertrekken… (soms dus stressvol) Ik ervaar naast nadelen natuurlijk ook voordelen, en vind steeds meer mijn eigen weg en mijn manier van reizen.

Er worden je zoveel activiteiten aangeboden, dat ik het overzicht kwijt was. Zoveel plekken waar we langskomen, niet de tijd gehad om tot rust te komen. Heb ook de grootste ‘everywhere’ pas.. dus je moet wel langs alle plekken. Dit heeft me afgelopen dagen opgebroken. 

Veel te overprikkeld geraakt door alle leuke inspirerende mensen die ik al ontmoet heb+ alle indrukken en de prachtige natuur. Is het nu even tijd voor me-time. Het gaat goed met me, Het is allemaal nog ff zoeken, en je eigen manier zoeken. 

Best een emotioneel afscheid al moeten nemen van hechte groep Nederlanders waar we mee optrokken de afgelopen dagen zo’n hechte band met ze opgebouwd en zulke fijne gesprekken gehad. Het voelde vertrouwd, dat het afscheid echt even moeilijk was! Maar dat het goed is zo, en ik een andere route opga. Toffe chick, Nina ontmoet, vanaf moment 1 was er een klik en het was super leuk om met haar en alle andere die dagen te mogen optrekken. Ga ze zeker nog een keer zien! (Al weet ik dat je dat altijd kan zeggen, maar soms voelt het gewoon anders dan anders)

Heb met mezelf afgesproken om Nederlanders zo veel mogelijk te vermijden komende weken, zodat mijn Engels ook even meer vanzelfsprekend gaat. En voornamelijk veel me-time en goed slapen hoort erbij. 

Vanuit het noorden, verbleef ik een nachtje in Auckland. Ter overbrugging. 

Ik had niet veel zin in een stad, maar je bent toch afhankelijk van stray bus om er nacht te blijven. Zoals ik al zei; Intense week achter de rug, hechte banden, mooie gesprekken, veel prikkels, inspirerende personen.. activiteiten… noem maar op! 

In Hahei, 2 dagen verbleven op een holiday familie park met de mensen van stray organisatie. Hadden onze privé terrein. Naast een prachtig strand in de omgeving van Coromandel. Daar is er een hechte groep ontstaan, wat als thuis voelde. 

Nacht strandwandelng gemaakt, onder de sterrenhemel en een verdwaalde pinguïn op het strand tegen gekomen. 

Volgende ochtend om 5 uur opgestaan om een kajak tour te doen door de cathedral coves, 3 uur durende tour. Tijdens de zonsopgang, en een cappuccino gedronken op het strandje. Niet vervelend was ook de knappe gids! 

Nieuwe kaartspelletjes geleerd, wijntjes gedronken, veel gelachen, gevolleybald, zonsondergang gekeken en nog meeer. 

Die dag daarna zijn we naar Hot Water Beach gegaan; wat zo toeristisch was!! Waar je je eigen hot water poule kon graven in het zand, omdat onder de grond vulkanische grond zat. Was leuk om mee te maken. 

Iets oudere Franse jongeman, ook mee met ons. Spreekt nog bijna geen Engels, maar hij leert elke dag meer. Super leuk om met hem om te gaan! En en nieuw woord ‘hangover’ aan hem geleerd. Zonder dat we elkaar goed kunnen verstaan, heb ik denk het meeste lol met hem gehad. En ja volgende dag had hij zeker een hangover! 

Volgende bestemming was Rotarura, een plaatsje waar zoveel activiteiten te onder nemen zijn! 2 dagen veel te kort is, maar je kunt gewoon niet alles doen. 

Met Wouter samen naar de hobbition gegaan met een tour. Nederlandse jongen, heeft al tijd in Australië gezeten. Tips gekregen van hem over surfen, Vietnam en misschien Bali bereizen. 

Hobbition tour was amazinggg, echt een magisch moment!!! Zeker toeristisch maar echt een must do!! 

Ook voor het eerst rafting gedaan met de groep, vond het vrij kort en had het extremer verwacht. Maar was zeker leuk om mee te maken. 

Die middag, merkte ik al een beetje onrust in mezelf en te veel prikkels van afgelopen dagen dat ik het slecht kon filteren. Ik voelde aan dat ik rust nodig had. En even tijd voor mezelf. 

Die avond nog wijntjes gedronken met iedereen en heerlijke gesprekken gehad. Toen was het afscheid toch wel beetje moeilijk.. iedereen ging andere kant op, en ik neem lekker ff wat dagen rust voor mezelf en doe de beachhopper tour!!  Eigenlijk kwam het wel goed uit voor mezelf dat ik andere kant op ging. Al mis ik ze nu al!! 

Paar hebben wat in mn boekje geschreven, echt tranen rolde over mn wangen toen ik het las. Deze dagen even wat minder sociaal, want sociaal doen moet je eigenlijk de hele tijd al. 

Nu 3 dagen in een surfplaatsje, waaar een hippy vibe hangt in Raglan. Waar ik lekker ff tot rust kan komen, en morgen mn eerste surfles heb!! Wauw en heb al zoveeel knappe surf Dudes zien rondlopen!! Helaas de yoga klas gemist gister, maar morgen een lesje zumba wagen. 

Veel inspirerende plekjes al gezien in dit gebied, Heerlijk middag alleen doorgebracht op een privé strandje met een bank op de heuvel. Fijn die stilte om me heen en de geluiden van de zee en natuur en dieren te horen. 

Geld vliegt er doorheen, als het zo doorgaat ben ik binnen paar weken weer thuis.. dus ook hier in bewustere en cheapere keuzes maken!! 

Hoe is het in Holland? 

Dikke dikke knuffel van mij!! 

Kus Floortje 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s